Pacientii care se prezinta in Clinica Dentara Elveto Dent pot primi de la medicii specialisti recomandarea unui pivot dentar. Pivotul dentar este un element protetic conceput pentru asigurarea stabilitatii unui dinte natural atunci cand acesta a suferit un traumatism, o infectie sau daca este foarte tare deteriorat din cauza unei carii profunde. Concret, pivotul dentar inlocuieste un dinte a carei radacina este suficient de buna pentru a suporta o tija metalica sau din fibra de sticla, pe care se aseaza coroana dentara.

Tipuri de pivot dentar recomandate de specialistii din Clinica Dentara Elveto Dent

Medicii specialisti recomanda pacientilor in functie de nevoile fiecaruia in parte un pivot dentar metalic, din fibra de sticla, sau realizat in laboratorul de tehnica dentara. Pentru a asigura o estetica superioara si apropiata de nuanta dintelui natural, medicii dentisti recomanda pivotul din fibra de sticla. Acesta este un element esential pentru restaurarea dintelui natural asupra caruia a intervenit endodontic si care a devenit fragil.

Metoda dentara prin care se reconstruieste un dinte profund deteriorat cu un pivot dentar in clinica stomatologica din sector 2 poarta numere de reconstructie corono radiculara.

Cum se realizeaza tratamentul cu pivotul dentar

Tratamentul cu pivot dentar poate fi realizat in doua moduri:

  • Dintr-o singura piesa care se monteaza in radacina dintelui

  • din doua piese: tija si coroana dentara ceramica sau din zirconiu.

Clinica stomatologica din sector 2 | Clinica Dentara Elveto Dent | Elveto-Dent.ro

clinica stomatologica din sector 2

Cand este necesar pivotul dentar

Conform profesionistilor care administreaza site-ul https://elveto-dent.ro, pivotul dentar este necesar a fi montat atunci cand dintele natural este atat de deteriorat, incat partea sa vizibila nu mai poate fi recompusa cu ajutorul unei simple incrustatii sau obturatii. Pivotul dentar este indicat in cazul in care pacientii au suferit un traumatism, o fractura dentara, au o carie in stadiu avansat, se confrunta cu uzura semnificativa a dintelui, discromie sau malpozitia severa a dintelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here