Cabinetele medicale trebuie sa fie dotate cu diferite echipamente si aparatura medicala, pentru ca medicii sa isi poata desfasura activitatea, punand la dispozitia pacientilor investigatii si tratamente potrivite problemelor medicale cu care se confrunta.

De exemplu, aspiratoarele chirurgicale nu trebuie sa lipseasca dintr-o sectie de chirurgie, la fel cum este si cazul unui cabinet stomatologic, in ambele situatii fiind necesare succtiuni pentru a premite desfasurarea actului medical. Totodata, un astfel de dispozitiv medical poate fi folositor si in cabinetele medicale cu alte specialitati.

Ce tipuri de aspiratoare chirurgicale exista?

Aspiratoarele chirurgicale pot fi gasite in dimensiuni mai mari sau mai mici, incorporabile sau individuale, in functie de nevoile fiecarui cabinet medical in care sunt folosite.

De asemenea, presiunea si debitul acestui tip de tehnica medicala pot fi diferite, ceea ce permite folosirea unor astfel de aspiratoare pentru mai multe tipuri de proceduri medicale.

Aspiratoare chirurgicale | Tehnica medicala | Med-Tehnica.ro

aspiratoare chirurgicale

Exista chiar si aspiratoare chirurgicale mobile, care pot fi folosite fie la domiciliu, fie pe masinile de ambulanta, pentru ca pacientii sa primeasca cele mai bune ingrijiri inca din primul moment in care au nevoie de acestea. Ceea ce este de mentionat cu privire la acest tip este ca au o putere de aspiratie mai mic decat cele folosite in salile de operatie, 10-30 litri/min. fata de 10-60 litri/min.

Cum se utilizeaza aspiratoarele chirurgicale?

Principiul de functionare al aspiratoarelor chirurgicale este de extragere a unui lichid sau chiar particule dintr-o cavitate prin metoda de vidare. In functie de situatia pentru care este necesar acest proces, se alege si forta de aspiratie a dispozitivului folosit.

Un aspirator chirurgical folosit in sectia ORL trebuie sa aiba o presiune mica, pentru a nu deteriora tesuturile, pe cand in sectia de chirurgie se folosesc, in general, aspiratoare cu o presiune ridicata.

Clientii magazinului online de tehnica medicala Med-Tehnica.ro pot gasi in portofoliul de produse atat aspiratoare mici sau portabile, cat si aspiratoare puternice, potrivite interventiilor chirurgicale.

Cu astfel de aspiratoare pot fi curatate de la substante lichide – sange, mucus, varsaturi – pana la mici particule de oase, de exemplu. Astfel ca un dispozitiv de acest gen este util in mai multe situatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here