Un software ERP distributie (Enterprise Resource Planning) este o platforma de gestionare a afacerilor pe care intreprinderile, producatorii si distribuitorii le folosesc pentru colectarea, stocarea, administrarea si comunicarea datelor intreprinderii.

Prin integrarea datelor din totalitatea domeniilor unei afaceri, precum: planificarea produsului, dezvoltare, resurse umane, fabricare, vanzari si marketing, intr-un sistem cuprinzator ERP permite distribuirea datelor in departamente in timp real, cu scopul eficientizarii proceselor si automatizarii sarcinilor.

Specialistii https://attosoft.ro incurajeaza intreprinderile sa tina pasul cu dezvoltarea sistemelor tehnologice, pentru o administrare eficienta si castiguri semnificative. Castigurile nu sunt doar de ordin financiar – timpul este o resursa limitata de care angajatii vor beneficia mai mult cu ajutorul unui sistem ERP.

Ce este sistemul ERP distributie?

Software-ul ERP reprezinta o viziune noua, indrazneata, pentru distributie si modul in care opereaza companiile de distributie. Daca oamenii ar privi atent la procesele de fabricatie ale unei companii si la procesele de distributie de la nivelul macro, acestea sunt similare. Procesele de incasare, identificare a posibililor clienti si managementul aprovizionarii sunt foarte similare.

Cu toate astea, diferenta consta in ceea ce priveste cantitatea comenzii si volumul. Producatorii mici se ocupa de obicei de comenzi mici, distribuitorii mici se ocupa de comenzi mari si au, in general, un volum mare de comenzi de gestionat.

ERP distributie | Sistem ERP | AttoSoft.ro

ERP distributie

Distribuitorii fac comenzi in vrac de la producatori si apoi vand cantitati mult mai mici fie magazinelor, fie consumatorului final. Ei gestioneaza procedurile logistice si de marketing de care producatorii nu isi doresc sau nu au posibilitatea sa se ocupe.

Instrumentele acestui sistem de distributie sunt de obicei construite sau combinate cu informatii de business intelligence si CRM (managementul relatiilor cu clientii), care ofera informatii valoroase despre obiceiurile de cumparare ale clientilor. Distribuitorii au nevoie de multe instrumente in activitatea lor.

Caracteristici precum: managementul flotei, al inventarului, marketing si livrare sunt necesare pentru ca un distribuitor de succes sa isi conduca afacerea, insa nu sunt absolut necesare pentru un producator. Toate aceste sarcini ar putea fi simplificate intr-o baza de date, la care toti cei responsabili sa aiba acces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here