Desi reprezinta unul dintre cele mai importante instrumente de cultura, cartile pot fi si un bun obiect de tranzactie, prin comercializarea acestora, proprietarii lor putand obtine sume importante de bani. Totusi, aceste sume sunt stabilite in functie de anumite criterii, evaluarea fiind efectuata de personale avizat.

Exista numeroase institutii si persoane care pot cumpara sau tranzactiona carti, de la case de licitatii, la colectionari, dar unele dintre cele mai la indemana solutii sunt reprezentate de anticariatele care cumpara carti, la care poate apela oricine isi doreste sa isi vanda cartile din biblioteca, indiferent de cantitate, vechie sau domeniu.

Totusi si anticarii tin cont de anumite criterii in timpul evaluarii, pentru a putea stabili pretul corect al volumelor pe care urmeaza sa le cumpere. Unele dintre cele mai importante astfel de criterii, pe care orice posibil vanzator de carte ar trebui sa le cunoasca sunt:

  1. Starea in care se afla volumul

Un prim aspect care este verificat de anticarii de la Anticariat-Carti.com este starea in care se afla volumele propuse spre vanzare. Acestea trebuie sa se afle intr-o stare buna, fara urme de deteriorare sau uzura, rupte, patate sau deteriorate.

Cu cat starea in care se afla un volum este mai buna si valoarea sa va fi mai mare, orice defectiune scazand insa din pretul acesteia.

  1. Anul aparitie si raritatea

Este bine cunoscut faptul ca volumele foarte vechi sunt, in general, foarte valorase. Cu toate acestea, nivelul de raritate a acestora are o influenta foarte mare asupra pretului care va fi stabilit pentru o astfel de carte. O carte veche si rara reprezinta o adevarata comoara.

Anticariate care cumpara carti | cumparam carti | Anticariat-Carti.com

Anticariate care cumpara carti

  1. Editia si autorul

De asemenea, anticariatele care isi promoveaza activitatea de achizitii carti prin intermediul anunturilor de genul „cumparam carti” tin cont si de autorul volumelor cumparate, precum si de editiile din care fac parte acestea, pentru a putea stabili valoarea reala a lor. Unii autori sunt mai cautati si mai apreciati decat altii, drept urmare si cartile lor sunt mai valoroase.

In plus, daca volumul respectiv face parte dintr-o prima editie a cartii sau o editie speciala, limitata, valoarea sa va fi mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here