Se poate spune ca nu exista un sezon mai potrivit pentru citit decat toamna. Raceala binevenita in aer dupa vara inabusitoare si fierbinte, frunzele care fosnesc in copaci si sub fiecare pas care le calca, ploaia care cade fara incetare, nu sunt decat semne ca ati putea sta pe canapea sub o patura, in compania unui ceai fierbinte aromat si a cartilor preferate.

Pentru a citi cu pofta si placere este nevoie de un anumit cadru si o anumita stare. Desigur, cine doreste poate citi si in mijloacele de transport si este o alegere perfecta de a petrece timpul. Cu toate acestea, pentru a crea un moment si un cadru memorabil pentru citit este nevoie de liniste, confort si o stare care sa incurajeze la un asemenea act.

Veti spune ca in cadrul vietilor agitate pe care le traim, o asemenea stare este aproape imposibil de dobandit, insa cine isi doreste cu ardoare acest lucru va reusi. Nu este neaparat nevoie sa creati un decor care sa incurajeze cititul sau sa aveti un colt de lectura, desi acestea au si ele rolul lor. Puteti citi acolo unde va simtiti bine si acolo unde simtiti cum randurile si ideile autorului va patrund, acolo unde puteti empatiza cu personajele si unde intrati in pielea lor.

Cartile care raman mereu in amintirea cititorilor sunt acelea patrunse cu gandul, cu mintea, cu inima si sufletul. De fapt asa se ajunge la placerea de a citi si la cititul de placere. Si ce-i mai placut in viata asta decat sa faci ce-ti place?

Daca inca nu ati ajuns la asemenea nivel, niciodata nu e prea tarziu sa o faceti! Luati in mana o carte pe care v-au recoamandat-o altii sau despre care credeti ca v-ar placea si incepeti sa cititi in acel moment al zilei in care sunteti relaxat, inainte de a va pune la somn sau imediat dupa ce v-ati trezit. Chiar si cateva minute de lectura zilnic pot face schimbari enorme.

Recomandari de carti | recenzii de carti | blog.printrecarti.ro

recomandari de carti

Daca nu stiti cu ce sa incepeti sau ce vi se potriveste, accesati http://blog.printrecarti.ro si veti gasi recomandari de carti. Mai mult decat atat, puteti citi si recenzii de carti, lucru care va ajuta foarte mult in alegerile pe care le aveti de facut!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here