Orice cadru medical care lucreaza intr-o institutie sanitara, indiferent de functia sa, trebuie sa poarte uniforma medicala. Aceasta este, in primul rand, o obligatie a meseriei pe care o practica.

In plus, uniformele medicale au si alte roluri de indeplinit, motiv pentru care nicio activitate medicala nu poate fi desfasurata fara ca medicii si asistentele se fie echipati adecvat.

Uniformele medicale si rolul de protectie

Probabil cel mai important rol pe care trebuie sa il indeplineasca o uniforma medicala este acela de a oferi cadrului medical care o poarta protectie impotriva contactarii a diferiti agenti patogeni – virusuri, bacterii, germeni.

Acest element al echipamentului medical protejeaza in acelasi timp si pacientii, deoarece previne transmiterea de agenti patogeni de la pacienti la medic si apoi, de la medic la alti pacienti.

Uniformele medicale ajuta de identificarea personalului medical

Un alt aspect care este foarte util, in special, in cazul institutiilor sanitare mari, este faptul ca uniformele medicale ajuta pacientii la identificarea cadrelor medicale, indiferent daca este vorba despre sectii diferite – medicii de specializari diferite poarta uniforme de culori diferite – sau de functia pe care o au – medici, asistente sau infirmiere.

In acest caz, diferentierea se poate face si prin faptul ca medicii poarta, adesea, si un halat medical peste uniforma.

Uniformele medicale influenteaza impresiile pacientilor

Purtarea de uniforme medicale reprezinta totodata respectul si profesionalismul cadrelor medicale, mai ales ca pacientii isi creeaza o anumita impresie despre medicul sau asistenta din fata sa in functie de felul in care se prezinta. Un cadru medical profesionist are o uniforma impecabila.

Uniforme medicale | halat medical | TesaMedical.ro

Uniforme medicale

De aceea, alegerea unor uniforme medicale de calitate este extrem de importanta. Unul dintre criteriile care influenteaza calitatea uniformelor este materialul din care sunt realizate. Acesta trebuie sa fie unul rezistent, confortabil, care sa poate fi curatat la temperaturi inalte si sa nu se sifoneze. Un loc in care pot fi gasite astfel de uniforme, dar si aparatura medicala performanta, este magazinul online TesaMedical.ro.

In concluzie, uniformele medicale indeplinesc mai multe roluri, fiecare rol fiind important atat pentru relatiile cadrelor medicale cu pacientii, cat si pentru a-si putea defasura activitatea in siguranta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here