In ultimii ani, din cauza stresului tot mai accentuat, multi oameni ajung la psiholog in Iasi. Fie ca acuza insomnii, atacuri de panica, depresii sau anxietate, cauzele acestora pot fi legate si de presiunea constanta la care am fost cu totii supusi in perioada pandemiei: teama de noul virus, incertitudinea asupra a ceea ce va urma, consecintele negative.

Cauza fricii tine de fiecare individ in parte si este ascunsa in mintea sa. Aceasta emotie apare atunci cand mintea creeaza posibile scenarii negative.

Pentru a inlatura frica, este importanta intelegerea mecanismului ei. In primul rand, orice emotie pe care se concentreaza individul se amplifica (asa numitul efect de lupa). Astfel ca frica apare atunci cand se gandeste la ceva anume si isi face un scenariu despre cat de rau o sa fie in viitor. Si pentru ca se tot gandeste la acel scenariu, gandul preia controlul asupra mintii si in curand omul devine deznadajduit ca nu mai poate rupe acest ciclu care ii provoaca rau.

Psiholog in Iasi | psihoterapeut in Iasi | Psyaa.ro

psiholog in Iasi

Tehnica de la psiholog: Frunza aurie

In acest caz, este recomandat ca persoana sa apeleze la psihoterapeut in Iasi, unde va primi ajutorul necesar pentru a elimina cauzele fricilor. Pe site-ul Psyaa.ro se poate obtine rapid si usor o programare!

O metoda rapida prin care se inlatura frica este aceea a „frunzei aurii”. Individul se va aseza confortabil si va inchide ochii. Inspira si expira profund de cateva ori, pregatindu-se pentru o relaxare totala. Aude sunetele din preajma sa (poate fi ticaitul ceasului sau pasarile din apropiere), dar si cele dinlauntrul sau (bataile inimii, respiratia).

Isi imagineaza un rau care curge domol intr-o zi frumoasa si senina de toamna. Langa rau se afla un copac falnic cu frunze uscate, de un auriu luminos. O frunza se desprinde din copac si aluneca pe rau. Se apropie. Individul asaza pe frunza fricile sale, care ii ocupa mintea. Una cate una, fricile sunt asezate pe frunza care pluteste usor. In timp ce le asaza pe frunza, omul simte cum se despovareaza de emotiile sale negative. Frunza, cu toate fricile, se indeparteaza usor-usor, pana cand devine doar un punct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here