Ministerul Justitiei a publicat pe site proiectul de modificare a Legilor Justitiei, miercuri seara, in ziua in care ministrul Tudorel Toader a anuntat ca documentul a fost trimis Consiliului Superior al Magistraturii pentru avizul consultativ.

Proiectul de modificare Legilor Justitiei a fost anuntat de ministrul Toader in urma cu exact o saptamana, generand critici din partea magistratilor, a asociatiilor acestora, a societatii civile, dar si din partea presedintelui Klaus Iohannis, Ambasadei SUA si Comisiei Europene.

Proiectul de lege privind Legile Justitiei, care contine modificari semnificative ce vizeaza statutul procurorilor si judecatorilor, organizarea judiciara si cea privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), are 46 de pagini.

Presedintele e eliminat din schema numirii procurorilor sefi, Inspectia Judiciara trece la Minister

Proiectul prevede, printre altele, ca presedintele Romaniei este eliminat din procedura de numire a procurorilor sefi ai principalelor parchete, iar durata mandatului acestora este extinsa de la trei la patru ani.

De asemenea, Inspectia Judiciara a CSM va trece din subordinea acestei institutii la Ministerul Justitiei, iar ministrul Justitiei poate sa ceara procurorului general sau, dupa caz, procurorului sef al DNA sau DIICOT informari asupra activitatii parchetelor si sa dea indrumari scrise cu privire la masurile care trebuie luate pentru prevenirea si combaterea eficienta a criminalitatii.

Forma proiectului de modificare a legii privind statutul judecatorilor si procurorilor este neschimbata fata de cea prezentata saptamana trecuta de catre ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Miercuri, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca a trimis proiectul Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), institutie care la finalul programului a anuntat ca nu il primise.

Toader spunea ca trimite acest proiect doar CSM, nu si la DNA, Parchetul General sau DIICOT, pe motiv ca doar CSM avizeaza propunerile legislative si pentru ca procurorii nu fac legi, ci doar aplica si interpreteaza legea.

Citeste toata stirea

1 COMENTARIU

  1. Dupa o excursie in Asia, eu si sotul meu am inceput sa avem dureri stomacale severe si probleme cu digestia alimentelor. Am inceput sa folosim remediul natural prezentat in articol si durerile au disparut, iar sistemul imunitar este mai puternic ca niciodata. Nu vreau sa imi imaginez ce creatura imi facea atata rau. Nu am avut nicio reactie adversa! Acest supliment este cel mai bun in tratarea parazitilor. http://recinziireale.com/medicamentul-antiparazitar-detoxic-pareri-unde-poate-fi-cumparat-farmacii.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here