Din cauza cresterilor de preturi din ultima perioada, oamenii sunt foarte atenti la modul in care gestioneaza bugetul si pe ce anume cheltuiesc banii. Cu toate acestea, se intampla uneori sa apara si cheltuieli neprevazute, defectarea calculatorului atragand dupa sine nevoia de a-l inlocui cat mai rapid, mai ales in cazul celor a caror activitate profesionala depinde de acesta.

Astfel ca cei care nu doresc sa investeasca foarte mult intr-un computer sau carora bugetul nu le permite o investitie foarte mare, au la indemana posibilitatea de a alege din gama de calculatoare second hand. Acestea sunt recunoscute in special pentru pretul mic pe care il au.

Cu toate acestea, pentru a se bucura de un computer care sa si functioneze foarte bine, este important sa se tina cont de o serie de aspecte atunci cand este ales unul la mana a doua. Unele dintre aspectele esentiale sunt:

  1. Sursa de unde calculatorul second hand va fi cumparat

Exista foarte multe variante prin care oamenii pot gasi sa cumpere un calculator second hand, fie ca este vorba despre cunoscuti, platforme online unde proprietarii pot vinde diferite obiecte sau magazine de specialitate.

Cu toate ca prietenii si cunoscutii pot prezenta o oarecare incredere, cea mai potrivita solutie este cumpararea computerelor din magazine specializate in comercializarea acestora, care pot fi gasite atat fizic, dar si online. De exemplu, magazinul online Calculator-Ieftin.ro este specializat in comercializarea de calculatoare si componente IT second hand, pentru care ofera si o perioada de garantie.

Calculatoare second hand | monitoare second hand | Calculator-Ieftin.ro

Calculatoare second hand

  1. Varsta sistemului

De asemenea, un alt aspect foarte important de care trebuie sa se tina cont la cumpararea unui calculator second hand este varsta acestuia. Cu cat computerul este mai vechi, dintr-o generatie anterioara, cu atat si nivelul de performanta este mai mic, la fel si pretul.

Astfel ca trebuie sa se ia in calcul si tipul de activitati pentru care va fi utilizat, performantele si chiar monitorul fiind importante. Daca gama de monitoare second hand este una vasta, imbunatatirea performantelor poate fi dificila.

Prin urmare, este necesar sa se acorde o mare atentie daca se doreste a fi totusi o investitie avantajoasa si de lunga durata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here