Rezervarea unor vacanțe în ultimul moment înseamnă că fie vei avea de plătit extrem de mulți bani, fie ai găsit o ofertă incredibil de avantajoasă. Desigur, intenția fiecăruia dintre noi este să identifice cât mai multe oferte din al doilea caz.

De aceea, în următoarele rânduri am expus 5 modalități care să te ajute să identifici oferte de vacanțe last minute, pentru a economisi bani pe care să-i cheltuiești atunci când ajungi la destinația ta.

Flexibilitate

Deși este posibil să ai în minte niște opțiuni predefinite în materie de destinații, realitatea celor care se află în căutare de oferte avantajoase de vacanțe last minute este că nu poți fi foarte pretențios din punct de vedere al locului în care vei ajunge. În perioadele de vârf ale sezoanelor de vacanță, destinațiile populare sunt în general rezervate cu mult timp înainte, iar ofertele de ultim moment apar în rândul destinațiilor mai puțin cunoscute. Vrei de exemplu să mergi la plajă? Ia în calcul toate locurile care îți oferă această posibilitate, nu doar cele pe care le cunoști.

Acces rapid la informație

Unul dintre cei mai importanți pași făcuți de industria tursimului în ultimii ani a fost integrarea acesteia în mediul online și digital. De la agenții de turism pe ale căror site-uri poți face rezervări în timp real, și până la aplicații de smartphone care îți oferă diferite beneficii pentru utilizare, accesul oamenilor pasionați de călătorie la informații și promoții este din ce în ce mai facil. De aceea, este recomandat ca, dacă ești în căutarea unor oferte last minute, să profiți de accesul rapid pe care ți-l oferă mediul digital.

Plecări în timpul săptămânii

Atunci când îți planifici vacanța, încearcă să stabilești ca data plecării să fie în timpul săptămânii. Majoritatea pasagerilor zboară către și de la destinația lor în timpul weekend-ului (între vineri și luni), ceea ce lasă companiile aeriene cu nevoia de a-și asigura clientelă și în perioada marți-joi. Prețurile sunt în general cu 10-20% mai ieftine în această perioadă a săptămânii.

Pachete

Una dintre cele mai mari greșeli pe care o persoană le poate comite atunci când vine vorba de vacanțe este ca aceasta să rezerve zborul și cazarea separat. Achiziționarea unui pachet care include zborul, cazarea și închirierea unui autovehicul te poate ajuta să economisești o sumă semnificativă de bani. Dacă vei face un calcul, vei observa că în cele mai multe cazuri plătești mai mulți bani atunci când încerci să rezervi totul separat.

Social Media

Sună minunat să poți pleca spontan într-o vacanță, dar cum află oamenii despre astfel de oferte? Foarte multe companii au început să-și promoveze ofertele speciale last minute prin intermediul conturilor de pe rețele sociale precum Facebook sau Twitter. Tot ceea ce presupune acest aspect este să te asiguri că urmărești conturile potrivite, pentru ca astfel și tu să poți identifica din timp o ofertă avantajoasă, și astfel să utilizezi banii pe care i-ai economisit pe activități care să-ți facă plăcere, precum puncte turistice din destinația aleasă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here