Daca muncesti din greu, trebuie si sa petreci intens in concedii. Trebuie ca orice concediu sa ti-l petreci plecand, calatorind, vizitand, zburand, cunoscand si petrecand. Asigura-te ca ai cale libera catre o experienta fabuloasa!

Totul trebuie sa mearga struna, inca de cand iesi pe usa pana cand intri pe usa, incarcat/a cu suveniruri. Conteaza foarte mult si cu cine mergi acolo unde tintesti sa ajungi in vacanta. Ofertele de sejur sunt cantarite bine, reducerile sunt vanate desi nu se accepta niciun compromis, iar rezervarile se fac cu multe luni inainte. Daca, atunci cand pleci, uiti ceva in priza, gandul acesta te va ingrijora pe tot parcursul timpului cat vei fi plecat/a de acasa, insa nu iti poate strica vacanta decat daca tu iti permiti asta, autosugestionandu-te ca deja ti-a luat foc casa, pompierii au stins flacarile, catelul a murit si vecina a avut un atac de panica.

Desigur, sunt si alte lucruri care deosebesc o vacanta de pomina de una… de pomana, care mai rau oboseste si supara decat destinde si bucura.

Faci trei zile pana acolo si trei zile inapoi?

Daca pleci si, din cauza transportului deficitar prin localitatea ta si din localitatea ta pana in Bucuresti sau in Cluj sau in alt oras in care ai zborul, intarzii la imbarcare sau chiar ratezi zborul, nervii se vor intinde la maxim in scurt timp. Vor fi necesare 7 zile si 7 nopti pentu ca starea de calm sa se reinstaleze, insa, pana in acel moment, sejurul se va fi incheiat deja!

Dar asta tot din vina si/sau nestiinta ta va fi, avand in vedere ca, in acest moment, se dezvolta serviciile de transport regulat din localitatea ta pana la aeroport si inapoi. Este un serviciu de transport extrem de util, o surpriza placuta, dar care in Occident nu este o noutate, intrucat exista de cateva decenii.

De aceea pleci in Occident, cel mai probabil.

Undeva in blocul comunitar european, in orase celebre, ale caror nume numai sa le spui si iti apare formularea “destinatie turistica” in minte. De aceea iei avionul – pentru a ajunge mai repede in acel loc si pentru a sta mai mult acolo pana sa fii nevoit/a sa te decazezi si sa pleci inapoi, spre Romania.

Din cand in cand, parcurgerea a mii de kilometri, pe calea aerului sau pe cale terestra, dureaza numai cateva ore in afara Romaniei, dar in tara, doua sute de kilometri se parcurg tot in cateva ore. O discrepanta enorma! Cat timp pierdut! Daca, in schimb, alegi o varianta buna de transport spre si dinspre aeroport, discrepanta se micsoreaza, iar plimbarea de pomana capata valoare, lasand vacanta sa devina o vacanta de pomina.

Devine ceea ce-ti doresti, nu-i asa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here