Lacul Ochiul Beiului este una dintre cele mai importante atracții turistice din județul Caraș-Severin. Anual, locul atrage mii de vizitatori, curioși să admire lacul de un albastru-verzui cum rar mai poate fi văzut. E parte a Parcului Naţional Cheile Nerei-Beușnița, una dintre cele mai mari rezervaţii naturale din ţară.


Drumul e anevoios, iar lacul pare să nu vrea să se lase găsit. Frumusețea pădurii te îmbie, însă, să mergi înainte. Drumul de pământ şerpuieşte pe marginea râul Bei. Liniștea călătorului e întreruptă din loc în loc de cascade. Văioaga este prima care îţi iese în cale.

De la cascada Văioaga mai sunt doi kilometri de drum ce poate fi străbătut cu maşina. De la păstrăvărie încolo, turiştii trebuie să meargă pe jos.
Lacul Ochiul Beiului nu îngheață niciodată. Temperatura apei nu scade sub 4 grade, indiferent cât de rece e iarna şi nu urcă peste 8 grade, indiferent de cât de caldă e vara. Multe legende încearcă să dezlege misterul apariţiei lacului.

La Ochiul Beiului se ajunge din Timișoara în aproximativ 3 ore. Prima partea a drumului o parcurgeți pe DN 59 până în Moravița. Continuaţi apoi pe DN 57 până în Oravița, iar apoi pe drumul județean 571 C până în localitatea Potoc. De aici, găsiţi indicatoare spre lacul Ochiul Beiului din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here