Consideri ca nimic neprevazut nu ti se poate intampla pentru a-ti strica acel concediu de vis? Atunci nu citi acest articol! Consideri ca a fi prevazator este in avantajul tau? Citeste mai departe!

Te interesezi impreuna cu partenerul/partenera de destinatia turistica, de detalii despre sejur, de biletul de avion, de review-uri, de obiective de vizitat si de viata de noapte din resortul turistic ales. Va doriti ca acel concediu sa fie unul de vis, iar daca “de vis” este o formulare inexacta, atunci este vorba ca faceti tot posibilul ca in acea perioada sa simtiti pe deplin bucuria vietii. Nimic mai putin!

Un scenariu este acesta ca oferta de ieri de pe site-ul agentiei de turism nu mai este valabila ori ca s-a scumpit foarte mult, si sunt toate semnele ca se vor scumpi si mai mult!.

Un scenariu este acesta ca atunci veti primi mai putini bani la salariu si va vor trebui mai multi bani de buzunar, ca sa nu va fie afectat concediul planuit cu atat de mult timp in urma!.

Scenariu: trebuie sa renuntati la acel sejur si va ramane sa mergeti prin tara, cu masina, platind carburantul si alegand hoteluri scumpe indiferent daca banii pe sejur au apucat sa se intoarca in cont sau nu.

Pune azi raul in fata ca sa-ti fie bine maine!

Scenariile se precipita atunci cand lasi multe lucruri pe ultima suta de metri. Imbracaminte potrivita ai? Laptopul functioneaza bine? Daca nu, sa nu renunti la vacanta: pur si simplu cere un credit rapid pana la salariu, adauga peste economii, comanda un nou laptop si, gata! Ai laptop in vacanta!

De ce sa afli chiar astazi despre situatii pe care le vei intampina peste cateva luni?

Efectul este unul psihologic: numai faptul ca te gandesti acum la ele iti va oferi luciditate atunci. Orice lucru de necrezut care ti se va intampla atunci – semn ca soarta iti este potrivnica – nu va mai fi atat de necrezut, te vei astepta la ceva asemanator.

Compania de turism da faliment in timp ce tu te afli in avionul rezervat de aceasta? S-au intamplat astfel de nenorociri, multe familii si-au stricat complet concediul din aceasta cauza! Gandeste-te la toate acestea si pregateste-te psihologic pentru ce este mai rau.

In concluzie…

Daca reduci totul la ceva, observi ca multe se leaga de acea rezerva de bani care fie nu iti este suficienta, fie nu este disponibila atunci cand ai nevoie de ea.

Daca, din contra, generalizezi, observi ca poti sa te gandesti la scenarii in legatura cu orice, ca din orice situatie dificila sa poti sa iesi cu bine.

Orice ai lua in considerare, ai ajunge la concluzia ca este bine cat mai devreme sa te preocupi de aceste aspecte si sa ai un avantaj fata de cei care nu fac asta si care au sau vor avea de suferit intr-un sens sau altul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here