In ultima vreme, tot mai multi oameni au inceput sa aleaga spatii alternative in care sa-si organizeze nuntile, in locul traditionalelor sali nuptiale. A aparut o moda a hambarelor, fermelor, muzeelor, serelor, parcurilor publice sau spatiilor industriale. Daca alegeti trendul necoventional, prin care, printre altele, trimiteti si invitatii de nunta electronice pe Whatsapp, informati-va putin despre ce ar presupune o astfel de miscare. Ce sa luati in calcul, care sunt avantajele si dezavantajele.

In primul rand, un loc neconventional poate da o sentiment de exclusivism si intimitate unei nunti, mai ales daca este vorba, de exemplu, de o plaja privata sau un teren de fotbal. La asta se adauga un decor original si versatil, in comparatie cu cel impus, rigid al salilor conventionale, unde invitatii pot interactiona si se pot cunoaste mai bine. In plus, astfel de locuri pot fi inchiriate si mai rapid decat o sala traditionala, pentru care trebuie sa vorbiti cu luni bune sau chiar ani inainte. Hambarele, muzeele sau gradinile publice nu se inchiriaza atat de repede.

Locurile neconventionale ofera, de regula, acces la un decor mai pitoresc, cu flori naturale si lacuri, oferind cuplurilor sansa sa faca fotografii de nunta mai spectaculoase si mai ales sa reduca cheltuielile, economisind banii pe care i-ar fi dat pe aranjamente florale. Pentru asta ar trebui sa se orienteze inspre parcuri, gradini botanice sau paduri. Un alt avantaj este ca astfel de spatii – cum ar fi cele industriale, de exemplu – pot fi personalizate in functie de o tematica originala. Nunta poate fi organizata, de ce nu, sub forma unui festival, cu DJ-i diferiti care mixeaza in incaperi diferite, pentru mai multe gusturi, cu o camera de silent disco si una de karaoke.

Pe de alta parte, trebuie sa fiti atenti la niste aspecte. Multe dintre locurile alternative, nu sunt prevazute cu utilitati vitale precum bai, bucatarii, incalzire sau aer conditionat. Iar asta poate insemna cheltuieli mari pentru asigurarea unor toalete si electrocasnice portabile. Unele hale industriale sau hambare au fost renovate insa pentru a gazdui si nunti, odata cu impregnarea trendului rustic si industrial, asa ca puteti opta pentru unul dintre astfel de spatii. Daca ele nu au o bucatarie incorporata, putei minimiza costurile angajang un serviciu de catering din apropiere, care pot gati mare parte din mancare in spatiul lor, iar restul in spatiul de nunti, cu echipament minim.

La fel de important este sa verificati politica locului alternativ pe care il alegeti privind servirea bauturilor alcoolice. Unele cer ca acestea sa fie asigurate prin serviciul de catering care aduce si mancarea, altele permit insa ca mirii sa-si aduca singuri alcoolul, economisind astfel multi bani. Nu mai putin importanta este si asigurarea locurilor de parcare. S-ar putea ca spatiile alternative sa nu aiba prevazute asa ceva, caz in care ar trebui sa asigurati microbuze sau autobuze pentru invitati.

Acestea sunt doar cateva sfaturi, menite sa va indemne la o documentare riguroasa atunci cand alegeti un loc neconventional pentru nunta voastra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here