In urma incidentelor violente de la Targu Neamt, satui de problemele pe care rromii le creaza si reactiile foarte slabe ale autoritatilor, cetatenii au decis sa redacteze si sa lanseze pe Facebook o petitie adresata mai multor institutii printre care se numara Primaria, Politia, Jandarmeria, Inspectoratul Scolar si Protectia Copilului.

In doar cateva ore de la lansare, petitia fusese deja vizualizata de sute de persoane si a fost preluata si distribuita pe mai multe conturi personale – mai multi cetateni aratandu-si totodata interesul de a sprijini demersul prin adunarea de semnaturi. Initiatorii spun ca autoritatile se ascund de ani de zile in spatele frazei “nu avem ce le face, nu ne permite legea…” si spun ce exista suficiente legi in Romania si in spatiul comunitar pe care functionarii publici sunt obligati prin statutul lor sa le cunoasca si sa le aplice.

Mai mult, tot cetatenii din Targu Neamt spun ca orasul este plin in permanenta de carute. Desi exista reglementari care le interzic accesul, aparent Politia Rutiera si toate celelalte institutii competente in materie nu isi fac treaba. “Nu se poate asa ceva – Sunt cu zecile, la fiecare colt de strada, in piete, la hipermarket. Peste tot careva iti cere ba un leu, ba o tigara… fura, fura de rup. Cica nu exista legi care sa pedepseasca cersetoria… pai sa-i aresteze pentru altceva. Au de unde alege.” a declarat un martor sub protectia anonimatului. Pana la acest moment, initiatorii petitiei spun ca o vor depune saptamana viitoare la toate institutiile vizate, impreuna cu toate semnaturile stranse, dar ziua nu este cunoscuta cu exactitate.

Revenim cu mai multe detalii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here