In momentul in care este cautat un nou calculator se recomanda alegerea unui sistem care sa reuseasca sa ajunga la performantele dorite pentru activitatile desfasurate pe el. Nu este greu de ales un astfel de sistem, insa este nevoie de foarte mare atentie si de asteptari realiste. Calculatoarele cu procesoare foarte noi sunt scumpe si, de aceea, recomandarea merge spre calculatoare second hand.

Specialistii de la https://calculator-ieftin.ro/ ofera toate sfaturile necesare pentru a cumpara cel mai bun sistem in functie de procesor.

Tipuri de procesoare

In gama de calculatoare ieftine se gasesc foarte multe tipuri de procesoare, de la cele mai noi si pana la cele ceva mai vechi, iar fiecare utilizator ar trebui sa stie de ce procesor are nevoie pentru activitatile pe care le desfasoara.

Procesoare Pentium

Acestea sunt unele dintre cele mai vechi procesoare care mai pot fi gasite in prezent pe piata. Nu mai sunt de actualitate, iar un astfel de sistem va da, cu siguranta, batai de cap utilizatorului, pentru ca se misca imposibil de greu. De asemenea, exista si posibilitatea ca un astfel de sistem sa stea mai mult blocat.

i3 sau procesoarele dual core

Este vorba despre doua game distincte de procesoare cu proprietati similare. Procesoarele i3 au doua core-uri reale si la fel se intampla si cu cele dual core. Aceste procesoare mai sunt inca gasite in prezent pe laptopuri si uneori sunt disponibile si cu inca doua core-uri virtuale, insumand in total 4 core-uri. Sunt procesoare potrivite pentru activitatile de tipul office, unde nu sunt necesare cerinte prea mari de sistem.

i5 sau quad core

Aceste procesoare au 2 sau 4 core-uri reale si respectiv 2 sau 4 core-uri virtuale, in functie de model. Cele mai vechi sunt tot in format cu 2 sau 4 core-uri reale si atat, diferenta fata de modelul anterior fiind simplul fapt ca s-a imbunatatit tehnologia.

Calculatoare second hand | calculatoare ieftine | calculator-ieftin.ro

calculatoare second hand

i7, octa core sau hexacore

Aceste procesoare sunt cele mai moderne si cele mai rapide. Au de la 4 si pana la 16 core-uri, reale sau virtuale. Investitia intr-un astfel de procesor este o idee foarte buna pentru persoanele care fac activitati complexe pe sistemul achizitionat, deoarece procesorul suporta chiar si multitasking si rularea unor aplicatii cu cerinte de sistem foarte mari.

Alegand corect procesorul, fiecare persoana va reusi, cu siguranta, sa obtina cele mai bune rezultate de la calculatorul cumparat, ceea ce reprezinta un avantaj formidabil, mai ales atunci cand investitia este una considerabila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here