Indiferent ca utilizati un autoturism, un camion sau o autoutilitara, luati-va cateva minute in fiecare zi pentru a inspecta masina astfel incat sa fiti sigur ca plecati de acasa cu vehiculul in stare buna. Unele vehicule trebuie inspectate in fiecare zi, in timp ce altele pot fi inspectate saptamanal pentru siguranta dumneavoastra si a celorlalti participanti la trafic. Iata cateva sfaturi care odata aplicate va vor ajuta sa finalizati rapid aceasta sarcina. Odata respectate, acestea vor fi de folos si pentru perioada in care va trebui sa faceti verificarea intr-o statie ITP pentru camioane, autoutilitare si alte tipuri de vehicule.

Ar fi bine sa verificati macar o data pe luna uleiul de motor, inainte de a porni masina, iar daca nu este suficient sa completati dupa cum este necesar. Se recomanda sa consultati manualul producatorului pentru a va asigura ca uleiul pe care-l utilizat are consistenta corecta.

Zilnic, confirmati vizual ca anvelopele sunt umflate corespunator. De asemenea, verificati daca exista semne de avarie sau de uzura neobisnuita cel putin saptamanal. Atunci cand mergeti la o statie pentru aer, umflati anvelopele conform recomandarilor producatorului pentru ca doar asa va asigurati ca faceti ce este bine. Acelasi lucru este valabil chiar si pentru anvelopele de rezerva!

Concentrati-va atentia si asupra luminilor de faza lunga, scurta si lumini de ceata. Verificati daca functioneaza farurile din spate si stopurile de frana. Este foarte important sa aveti o buna vizibilitate cand plecati la drum, dar si sa fiti vizibil in trafic.

Nu uitati de frane! Imediat ce ati porniti, testati franele activandu-le pentru a vedea daca functioneaza corect. Nu incercati asta in trafic si nici la viteze foarte mari, parcarea fiind un loc ideal unde puteti sa va dati seama daca ceva nu functioneaza corespunzator.

Toate aceste aspecte si multe altele sunt evaluate si atunci cand va prezentati cu masina in statiile ITP. Partea buna a testarilor periodice este ca daca apare vreo problema, o puteti remedia imediat ce a fost detectata. Daca se detecteaza vreo problema in timpul inspectiei tehnice periodice, iar aceasta pune in pericol integritatea masinii si a participantilor la trafic, cel mai probabil va trebui sa reveniti cu masina la testare dupa ce ati remediat problema. Desigur, niciun sofer nu-si doreste acest lucru!

Statie ITP pentru camioane | statie ITP in sector 6 | alfaitp.ro

statie ITP pentru camioane

Daca stiti ca masina este in regula din toate punctele de vedere si cautati o statie ITP in sector 6, Alfa Motors este locul in care puteti face o programare. Accesati https://alfaitp.ro/ si vedeti detalii despre locatie, dar faceti si programare daca va intereseaza acest aspect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here