Inelul, una dintre cele mai populare si mai deosebite bijuterii a avut, de-a lungul timpului, o simbolistica variata si chiar controversata. Alaturi de inelul de logodna si de verigheta, inelul promisiunii are o semnificatie aparte. Afla mai multe despre ce este acest inel, despre istoria sa si despre ocaziile in care este potrivit pentru a fi daruit!

Ce este inelul promisiunii?

Dupa cum sugereaza si numele, inelele de promisiune sunt o pecete a unui angajament, dar sensul acestor bijuterii pot sa capete semnificatii diferite, de la cuplu la cuplu. In general, aceastea simbolizeaza dragostea si fagaduintea, sentimente pe care partenerii si le asuma reciproc. In timp ce exista indragostiti care folosesc un inel de promisiune pur si simplu pentru a-si arata devotamentul unul fata de celalalt, exista si cupluri care asociaza aceasta bijuterie cu mai mult de atat, atribuindu-i valoarea unui angajament de lunga durata. Cu toate acestea, inelul promisiunii si inelul de logodna nu reprezinta unul si acelasi lucru. Daca despre primul mentionat am staibilit deja ca poate sa insemne ceva diferit de la un cuplu la altul, in cazul inelului de logodna deznodamantul este unul clar: vor bate clopote de nunta, asa ca este cazul ca cei doi miri sa inceapa sa trimita deja invitatii de nunta speciale! In timp ce inelul promisiunii reprezinta, mai degraba, loialitatea, inelul de logodna simbolizeaza mult mai mult decat atat: angajamentul unei legaturii care presupune iubire, intelegere, si inclusiv fidelitate.

Istoria inelului promisiunii

Ideea de a oferi o astfel de bijuterie in semn al loialitatii partenerilor nu este una noua, desi nu foarte multi dintre noi cunoastem foarte bine semnificatia termenului “inel de promisiune”. Se pare ca acest concept a luat nastere pentru prima data in Anglia, in secolul XVI. Pe atunci, aceste podoabe se numeau “inele posy” si erau gravate cu versuri romantice.  In acelasi timp, inelele stil actrostih – cu pietre pretioase cum ar fi rubin, smarald, ametist, sau diamnat – au inceput sa capete popularitate in epoca Victoriana.

Un alt lucru foarte interesant de mentionat este ca in timpurile stravechi inelele promisiunii erau un semn al puritatii, fiind purtate de catre partile feminine ale cuplurilor, in semn de castitate. Aceasta acceptiunea o primea inelul de promisiune si pe timpul romanilor, cand miresele purtau aceste bijuterii pe degetul inelar, inainte de a se casatori.

Oferirea inelului de promisiune – principii de eticheta

Numai in ultimul deceniu, inelele promisiunii s-au transformat intr-o tendinta majora. In anumite culturi aceste inele au devenit cadourile perfecte pentru a marca o simpla relatie de prietenie, in timp ce in alte zone ale lumii acestea sunt asociate cu inelele de logodna.

Oricum ar fi, un inel de promisiune nu este o bijuterie obisnuita, ea fiind potrivita spre a fi daruita unei persoane – iubita sau prietena – cu care ai stabilit deja o conexiune stabila. Acesta poate fi oferit indiferent de context, dar cele mai potrivite ocazii pentru a face un astfel de gest sunt fie diversele ocazii speciale de peste an, fie aniversarile onomastice sau de nastere ale persoanei careia te-ai gandit sa il oferi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here