Momentul in care un scaun se rupe cand pe el se asaza o persoana supraponderala este tragi-comic. In prima faza, toata lumea rade, inclusiv persoana care a cauzat “nenorocirea”, insa asta genereaza ingrijorare asupra faptului ca respectiva persoana chiar are probleme cu greutatea, chiar a lasat lucrurile sa scape de sub control!

Trebuie neaparat sa inceapa o dieta, sa isi faca un abonament la sala, sa isi schimbe modul de viata si chiar conceptia despre hrana! Sa se gandeasca mai putin la mancare, macar acum, in cel de-al doisprezecelea ceas!…

Dar daca lucrurile nu stau chiar asa?

Daca persoana respectiva cantareste intr-atat de mult incat rupe scaune atunci cand se asaza pe ele, dar nu este grasa, ci este un pachet de muschi si mai este si inalta, pe deasupra? Cu ce este persoana aceasta de vina ca scaunul s-a rupt cand, totusi, nu ar fi avut de ce?

Problema poate sa fie la scaunul insusi. Este posibil ca acesta sa fie mai vechi, cu imbinarile deja slabite, sau sa aiba deja un picior rupt si lipit vremelnic cu superglue, iar inainte ca cineva care-i cunoaste secretul sa poata da un avertisment, masiva persoana sa se aseze pe el.

De aceea, scaunul trebuie sa fie solid, sa reziste si la o greutate mai mare decat a celui care il foloseste zilnic. Poate ca pe el se va urca un electrician care il va forta suficient de mult prin miscarile sale. Poate ca pe acest scaun vei aseza ceva foarte greu, in contextul unei renovari sau a unei mutari.

Rolul scaunului in bucatarie, living sau in alte spatii

In principiu, un asemenea obiect de mobilier serveste la asezarea unei persoane si nimic mai mult, dar stim cu totii ca acasa la noi folosim uneori scaunul drept masa, masa drept scaun, scaunul de birou drept aparat dintr-un parc de distractii, rotindu-ne pe el si apasand cu o forta centrifuga pe spatar pana il si indoim putin – chiar daca nu il rupem – si asa mai departe.

In regula, dar despre ce scaune vorbim? Scaune de birou, de bucatarie, de conferinta, de bar sau pliante? Despre scaunele pliante vorbim cu siguranta, fiindca acelea sunt doar de sprijin, nu sunt suporturi pentru jucat hore! O persoana masiva poate sa aleaga un fotoliu sau o canapea pe care sa se aseze, ori pe anumite scaune solide, de calitate si carora nu le sar bolturile cu una, cu doua. Scaunele trainice fac echipa buna cu locuintele trainice, mobilate cu stil, cu gust dar si cu pricepere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here