Desi nu se poate spune ca tendintele pe piata din Romania se afla la acelasi nivel cu cele de pe piata europeana, reprezentarea imobiliara capata noi valente, fiind o optiune preferata de un numar in crestere de proprietari – persoane fizice sau juridice, inclusiv dezvoltatori imobiliari.

Reprezentarea imobiliara

Motivele care fundamenteaza alegerea acestei optiuni sunt sustinute de o serie de avantaje, intre care, cele mai importante sunt:

  • obtinerea celui mai bun pret pentru o proprietate inchiriata;
  • obtinerea celui mai bun pret pentru o proprietate vanduta;
  • promovare impecabila a proprietatii, materializata intr-o buna vizibilitate a proprietatii care se doreste inchiriata sau vanduta;
  • reprezentarea vanzatorului proprietar in raport cu persoana care doreste sa cumpere sau sa inchirieze imobilul, inclusiv cu o agentie imobiliara;
  • gestionare impecabila a imobilului, sarcina preluata de la proprietar;
  • proprietarul isi poate utiliza timpul in alte scopuri importante, de vanzarea sau de inchirierea imobilului ocupandu-se o persoana abilitata, respectiv un expert in reprezentari imobiliare;
  • proprietarul va primi lunar un raport in care se specifica incasarile si platile care sunt efectuate de catre reprezentantul imobiliar;
  • nu in ultimul rand, primirea suportului de specialitate pana la finalizarea unei tranzactii.

Alte beneficii importante pentru proprietari

Potrivit Imobilis.ro, expertii in reprezentarea imobiliara pot realiza o analiza optima a pietei de profil, o evaluare eficienta care sa ii ajute sa actioneze in consecinta, in raport cu nevoile clientilor pe care ii au. Acestia vor dezvolta solutii de marketing si promovare care sa creasca masiv vizibilitatea proprietatii de care se ocupa, indiferent daca trebuie sa gaseasca chiriasi sau cumparatori. Promovarea proprietatii se realizeaza personalizat, de la un client la altul, in final facandu-se o preselectie a clientilor. Mai mult decat atat, pretul proprietatii va fi negociat tot de catre reprezentantii imobiliari, iar experienta il va ajuta sa obtina maximul sumei.

Spre deosebire de un agent imobiliar, care poate avea interesul ca tranzactia sa se concretizeze rapid, pentru a-si primi comisioanele si de la proprietar si de la cel care cumpara sau inchiriaza, un specialist in reprezentari imobiliare are in vedere doar interesele clientului sau, respectiv ale proprietarului. Asadar, indiferent ca se doreste vanzarea proprietatii sau inchirierea sa, tranzactia va fi supervizata de un profesionist care urmareste doar interesele clientului sau, similar unui avocat care reprezinta o singura parte intr-un procent.

De ce sa apelati la Imobilis.ro?

reprezentarea imobiliara

Aspecte pe care doar un reprezentant imobiliar le poate asigura optim

Concret, activitatea specialistilor in reprezentari imobiliare consta in unele actiuni pe care le realizeaza in concordanta cu dorintele clientilor. Dupa incheierea unui contract in vederea legalizarii serviciilor oferite, specialistii vor evalua proprietatea si vor oferi consultanta cu privire la pretul acesteia, vor pregati imobilul pentru a-l fotografia ulterior si a fi optim pentru vizionari. Pasii urmatori constau in pregatirea unui text prin care se prezinta proprietatea si in promovarea acesteia – indiferent ca este vorba despre vanzare sau inchiriere.

Firesc, dupa realizarea acestor actiuni eficiente, vor aparea cumparatorii sau cei care doresc sa inchirieze, in functie de caz. Sarcina specialistilor este de a-si reprezenta clientii atat la telefon si online, cat si fizic, atunci cand potentialii clienti merg sa vizioneze proprietatea. Tot reprezentantii imobiliari sunt cei care fac o selectie a acestora si negociaza pretul. In final, la momentul concretizarii tranzactiei, specialistii asista la semnarea contractului intre proprietar si cumparator sau chirias.

In concluzie, avand in vedere multitudinea de avantaje pe care proprietarii le pot obtine, nu este nimic surprinzator in faptul ca in Europa, mai mult de jumatate dintre listarile imobiliare sunt gestionate de catre o firma de specialitate care actioneaza eficient si optim pentru a reprezenta interesele clientilor sai – proprietarii. Abordarea este similara, de asemenea, in Statele Unite si Canada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here